UPPLÖSNING

Kategorier Uncategorized

Köpings FN-förening har nu i februari 2023 tagit ett första beslut om upplösning av föreningen. Vi ska ha ett extra årsmöte den 29 oktober 2023 kl 15, då frågan om upplösning tas upp igen. Om det finns andra krafter som vill och orkar driva Köpings FN-förening vidare så hör av er före dess.

En av anledningarna till att upplösningen är på gång är FN-förbundets agerande centralt, som vi har haft svårt att påverka från vår lokala förening. Engagemanget hos några av oss har svalnat när vi sett förbundets hantering av Ukrainafrågan medan andra angelägna frågor, såsom Jemen, tycks ha glömts bort eller ignoreras trots beslut på förbundskongressen. Det har fått oss att undra hur demokratin egentligen fungerar inom förbundet? Visserligen har ju förbundet formellt sett fortfarande något år på sig att göra saker fram till nästa kongress, men eftersom den humanitära katastrofen varit så allvarlig i Jemen, och antagligen fortfarande är det, kan man verkligen undra varför denna fråga tycks ha getts så låg prioritet hittills.

Lämna ett svar